24. jun. 2015

Življenje na pavzi

Ko se ti zgodi dogaja avtoimunska, se zgodi, da lahko oz. moraš dat celo življenje na "čakanje". To je eden tistih najbolj tečnih, nadležnih delov in delov, s katerim se je najtežje soočit in spoprijet. Ker se mi je v zadnjih mesecih na tem področju veliko dogajalo, je vse ostalo, vključno s tem blogom bilo stranskega pomena. Pa ne, ker bi se toliko ubadala s svojim zdravjem in laufanjem okoli zdravnikov, ker hej, do zdaj že vem, da je vse to, sploh slednje (laufanje okoli zdravnikov pa posebej) le še dodatno metanje časa proč. Tako sem večinoma žonglirala med obveznostmi, ki jih nikakor ne morem, ne smem in niti nočem dati na stranski tir in pa dnevi/tedni, ki so bili malo boljši in veliko slabši. Kot vožnja po brzicah.

Danes pa imam po dolgem času tako željo, kot tudi navdih da nekaj napišem in se mogoče premaknem z mrtve točke. Te so brez dvoma najhujše pri AI boleznih... nikoli ne veš, kdaj bodo udarile, kdaj bo tvoje življenje spet zastalo, medtem ko bodo vsi ostali hiteli dalje in te puščali daleč za sabo, prepričani, da ponovno iščeš pozornost in pretiravaš. Ti pa komaj zvoziš med osnovnimi dnevnimi opravili, celo tako rutinskimi, kot je jutranje umivanje zob. Ko ti je celo jemanje tablet napor, pa čeprav moraš samo sečt po škatli z njimi in vodi, ki te čaka dobesedno ob glavi. Zvečer komajda še stojiš in se zavedaš okolice, kaj šele, da bi bil v stanju kam ven in na pijačo. Ljudje težko razumejo, da si želiš malo miru, da ga potrebuješ, da se spet sestaviš in najdeš. Jap, tile zastoji so od hudiča. Osebno mi je najtežje to nihanje. En teden tako, drugi spet drugače. Saj verjetno pri "zdravih" ni nič kaj drugače, vsak gre skozi "faze". No, ne morem garantirat, malo sem že pozabila, kako je, ko si "normalen".

Ampaaaaaak... življenje gre dalje, ne? Obup, jok, stok in pobeg na drevo ne pridejo v poštev, tako da človek rine dalje in se nauči živeti s tem. Kaj drugega pa ti oz. mi sploh preostane? Sicer pa... včasih malo pavze nič ne škodi, tečno je edino to, da to spoznaš šele kasneje. Zdaj pa kar veselo na delo, dobre dneve je treba izkoristit!! :)

vir

Ni komentarjev:

Objavite komentar